ASV u mnie jest QG1
Wymiana rozrządu w Octavi 1,9 TDI 110PS
Zwiń
X
-
coco
-
coco
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez MichalHey, ja mam silnik AGR rozrząd wymieniłem po 60 kkm w ASO i założyli mi rolkę nowego typu na której mam przejechać następne 90 kkm a olej mobile 1 5W50 wymieniam co 15kkmTak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MartinezMoim skromnym zdaniem jeżeli w ASO mówią 90 tys to ja bym wymienil po 60-70 tys. Co jak co ale rozrząd to nie zabawa, tu lepiej dmuchać na zimne.With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez MartinezMoim skromnym zdaniem jeżeli w ASO mówią 90 tys to ja bym wymienil po 60-70 tys. Co jak co ale rozrząd to nie zabawa, tu lepiej dmuchać na zimne.Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MartinezZamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez MartinezMoim skromnym zdaniem jeżeli w ASO mówią 90 tys to ja bym wymienil po 60-70 tys. Co jak co ale rozrząd to nie zabawa, tu lepiej dmuchać na zimne.With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez MartinezZamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez MartinezMoim skromnym zdaniem jeżeli w ASO mówią 90 tys to ja bym wymienil po 60-70 tys. Co jak co ale rozrząd to nie zabawa, tu lepiej dmuchać na zimne.Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
Komentarz
-
-
Ja zawsze prosze w ASO przy okazji przegladu co 15kkm, zeby obejrzeli rozrzad czy nie ma jakichkolwiek kwiatkow. Oni co prawda maja obowiazek to zrobic, ale lepiej ich przypilnowac.
Poza tym we wszystkich swoich samochodach zminialem rorzad tak jak producent przykazal - nigdy wczesniej.
Jak na razie metoda sie sprawdza - odpukac.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez cocoSerdeczne dzięki za opinie,
Moje auto ma teraz 85600km (z czego 60000 zrobiłem w niemczech) .
[ Dodano: Pią 19 Lis, 04 11:54 ]
Zamieszczone przez cocoWitam Sznownych Kolegów,
Nieubłagalnie zbliża się czas dla mojej Octavki kiedy będę musiał wymienić rozrząd. Jak każdy wie jest to trochę kosztowna impreza lacze . Może ktoś wie gdzie mogę to zrobić dobrze w Warszawie i oczywiście za dobrą cenę, a może to jest zły pomysł i powinienem jechać do OS :?: W serwisie powiedzieli ze jest to koszt 1000-1300PLN.
Pozdrawiam i wierzę w WAS KOLEDZY
Jeżeli już to w takiej cenie zrobisz rozrząd w 1,9 TDI 90KM.
Za 110KM trzeba zapłacić conajmniej 1500zł.Pozdrawiam
"Teoria jest wtedy gdy wiesz wszystko, a nic nie działa.
Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.
Tu łączymy teorię z praktyką.
To znaczy nic nie działa i nikt nie wie dlaczego."
Komentarz
-
-
W 100KM jest kilka elementów więcej i to podnosi cenę. Pasek i rolki, tylko teraz przypomniała mi się jedna rzecz, że ojciec mój ma 90KM, ale bez klimy i z tego również mogła wziąć się różnica w cenie.
Musiałbym zadzwonić do mojego serwisu za szczegółami.
Zaraz kończę pracę i wracam w poniedziałek to skrobnę o tym.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Sorki jeśli zamieszałem.
Jeśli jest tak jak piszesz to różnica w cenie musi wynikać z posiadania klimy.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ChickenSorki jeśli zamieszałem.
Jeśli jest tak jak piszesz to różnica w cenie musi wynikać z posiadania klimy.
Poza tym rozne ASO itp. maja rozne ceny robocizny i rozne ceny czesci.
Generalnie jednak te silniki nie roznia sie miedzy soba w tym wzgledzie wiec cena jest mniej wiecej ta sama.
PozdrawiamTDI 205PS
Komentarz
-
-
coco
Dokładnie wzystko opiszę za 2-3 tygodnię (cenę, itp).
W zeszłym roku najtańszym i najlepiej wykonywującym serwisem w Polsce był RolCar w Elblągu. Jadę w krótce do tesciów i wymienię w Elblągu.
Komentarz
-
Przenioslem kilka postow ktore odbiegly od tematu "rozrzad" do nowego watku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=225, ponizej zostawilem wypowiedz Master'sa ktora byla na temat. MAICROFT
Zamieszczone przez Master'sWracając do rozrządu który jest tematem topicu to oczywiście polecam firmę Bodex. Pełna kompetecja i duże doświadczenie, oraz solidność wykonania usługi. Firma dysponuje oryginalnymi przyżądami servisowymi koniecznymi do wykonania tej roboty
pozdrawiam wszystkich
Komentarz
-
-
ciekawe rzeczy niektórzy mają QG3- bardzo ciekawe, inna ciekawostka to to, że jest gwarancja na rozrząd na 120kkm (bardzo ciekawa interpretacja), inna ciekawostka to że jak się przywiezie części własne do serwisu to serwis je zamontuje ale jak się część zepsuje nawet jak jest niby na gwarancji to za robociiznę płaci klient, jak jakaś część spowoduje uszkodzenie innej to też przykro bo płaci klient więc trzeba się zastanowić czy warto przywozić bardzo konkretne części do serwisu
Komentarz
-
Komentarz